Cadeautips voor je hond

Cadeautips voor je hond

Petpost heeft speciaal voor jou een paar cadeautips uitgezocht voor je hond. Je hond is je beste vriend waar je lief en leed mee deelt. Honden vormen een vast onderdeel van het gezin. Wij van Petpost worden nergens zo vrolijk van dan van hun trouwe hondenogen, blije kwispelstaart. Dat verdient een cadeau.

Cadeautips van Petpost

Nylon bot 

nylon bot

Extreem duurzame nylon botten met kip smaak. Verkrijgbaar in drie maten. Te bestellen op Petpost.nl

K-Nite Reflecterende lijn 

Hondenlijn gemaakt van opvallend geel elastisch materiaal voor een perfecte zichtbaarheid in het donker. Lengte 120 cm, uitrekbaar tot 2 m. Te bestellen op Petpost.nl

AFP K-Nite Reflective Leash

Bodyguard Hondenkussen 

Bodyguard Hondenkussen staat garant voor een perfecte nachtrust. Beschermt je hond tegen teken, vlooien, mijten, muggen, etc. Te bestellen op Petpost.nl

Bodyguard Elegant Hondenkussen

K-9 kannon 

De K-9 ballenschieter schiet tennisballen tot wel 20 meter ver. Te bestellen op Petpost.nl

K-9 Kannon

 

Kauwgewei Kauwgewei

Het kauwgewei is gemaakt van 100% pure Nylon, een materiaal dat lang bewezen te zorgen voor een veilige kauwplezier. Te bestellen op Petpost.nl

I-Dog Midi ballenkanon 

iDog Midi ballenschieter

iDog Midi automatische ballenschieter voor uw hond. Door uw hond te trainen kan de hond nu zichzelf bezig houden. Makkelijk af te stellen op verschillende schietafstanden van 3, 6, 12 of 15 meter. Te bestellen op Petpost.nl

Niet gevonden wat je zoekt? Bekijk hier de categorie.

Vachtverzorging voor huisdieren

vachtverzorging

Vachtverzorging

Een goede vachtverzorging hangt af van de vacht van je huisdier. Vooral huisdieren met een langere vacht en zogenaamd ruwharige rassen hebben meer verzorging nodig.

Wordt je huisdier te weinig gekamd, dan kan de vacht vol komen met klitten. Klitten moeten worden voorkomen omdat deze ervoor kunnen zorgen dat het dier beperkt wordt in zijn bewegingen, pijn veroorzaken of zelfs infecties veroorzaken doordat er zich bacteriën in de klitten gaan nestelen.

Te vaak kammen of borstelen is ook niet goed. Als je te veel kamt kan het gebeuren dat je ook de gezonde haren lostrekt, wat de verharing juist weer stimuleert. Er word aangeraden om één keer per week je huisdier te kammen en te borstelen. Gebruik hiervoor wel het goede gereedschap want een verkeerde borstel kan ook weer klitten veroorzaken.

Welke borstel of kam moet ik gebruiken?

Heb je een hond of kat met kort haar dan is het afnemen van de vacht met een natte zeem meestal al voldoende. Kammen of borstelen kan hun gezonde haren lostrekken waardoor ze meer haar gaan verliezen.

Ruw harige dieren kunnen meestal het best gekamd worden met een rubberen borstel en poetsborstel. Als ze ook langer haar hebben kun je daar een kam voor gebruiken.

Langharige huisdieren kunnen het beste gekamd worden met poetsborstel en met een kam met wijde tanden.

Huisdieren met zijdeachtig haar kunnen het best gekamd worden met een poetsborstel op hun korte vacht. Een kam voor de plaatsen met langere beharing.

Verschillende soorten borstels

Hark  

Pawise ondervacht kam

De hark kam komt in vele soorten en maten voor. Bijvoorbeeld met een enkele of een dubbele rij tanden en met tanden die ver van elkaar af staan of juist dicht op elkaar. Een hark wordt gebruikt om de dode haren uit de ondervacht te verwijderen. Ze zijn daarom meer geschikt voor honden met lang haar en een ondervacht.
Bekijk en bestel ondervacht hark in de Petpost shop.

Slicker Borstel 

Pawise Slicker Brush hond

De slicker is een borstel met heel veel gebogen metalen haakjes. Hij wordt ook wel zachte of universele borstel genoemd. Deze borstel wordt gebruikt om klitten te ontwarren en dode haren te verwijderen. Het is namelijk de bedoeling dat je de vacht vast kunt houden en in de lucht kunt kammen, anders beschadig je de huid van je hond of kat.
Tip: Met de vlooiekam is het makkelijk om de kam schoon te maken, door de vlooiekam onder de haren van de kam te steken en zo gemakkelijk de haren los te trekken.
Bekijk en bestel de slicker borstels in de Petpost shop.

Pinnenborstel

De pinnenborstel bestaat uit meerdere rechte metalen pinnen. Soms zijn deze met een plastic omhulsel. Let er op dat ze aan de onderkant afgerond zijn. Deze borstel wordt ook gebruikt om klitten uit de vacht te verwijderen. Het is echter een hardere borstel.
Bekijk en bestel de pinnenbostels in de Petpost shop.

Poetsborstel

Een poetsborstel bestaat uit zachte synthetische of natuurlijke haren. Hij wordt meestal als laatst gebruikt bij langharige dieren, omdat het de vacht een zacht en glanzend uiterlijk geeft. Als je een hond of kat hebt met korter haar en wilt borstelen is deze borstel vaak het meest geschikt omdat hij zacht is.
Bekijk en bestel poetsborstels in de Petpost shop.

Rubberborstel 

Pet me borstel hond rood

Deze borstel bestaat uit een rubberen vlak met rubberen noppen en wordt ook wel terriër matje genoemd. Hij verbetert de doorbloeding en verwijdert loszittende haren van huisdieren met een kortere vacht.
Bekijk en bestel rubberborstels in de Petpost shop.

Vlooienkam 

Luxe vlooienkam

De vlooienkam wordt niet gebruikt om de vacht van je hond in model te brengen. Na het ontklitten kan het geen kwaad om met een kam met harde tanden te controleren op vlooien. Vlooieneitjes zijn wit, je kunt ze onderscheiden van huidschilfers doordat vlooieneitjes als ze nat worden een rode kleur krijgen. Het makkelijkst is om de kam op een nat papiertje uit te kloppen.
Bekijk en bestel vlooienkammen in de Petpost shop

Wormen bij hond en kat

drontal

Wormen bij katten en honden

Wormen zijn inwendige parasieten en een veelvoorkomend probleem bij onze honden en katten. Een besmetting met wormen is ook nog eens heel makkelijk opgelopen. Wist je bijvoorbeeld dat wormeieren eigenlijk overal in je omgeving te vinden zijn? Bijvoorbeeld in parken, op straat en in zandbakken. Lintwormen worden overgedragen door de vlo. Maar ook als je hond of kat een vogel, slak of muis op eet is dat niet zonder gevaar.  En nu denkt je misschien “mijn dier komt niet buiten, dus ik heb daar geen last van” maar helaas.  Wormeieren worden gemakkelijk aan je schoenen of kleding mee in huis genomen en kunnen zo je dier als nog infecteren. Kortom, een besmetting zit in een klein hoekje.

Een onzichtbare bedreiging

Helaas zijn wormen bijna altijd een onzichtbaar probleem. Je huisdier krijgt wormeieren binnen en deze groeien in het lichaam uit tot volwassen wormen. Helaas krijg je van dit proces niets mee. Hierdoor wordt het belang van ontwormen daarom vaak onderschat. Pas als je hond of kat heel erg besmet of verzwakt is wordt duidelijk dat het om een wormbesmetting gaat. Daarom geldt dan ook: voorkomen is beter dan genezen!

Onzichtbaar, of toch niet?

Bij gezonde volwassen dieren geeft een wormbesmetting meestal geen symptomen. Echter, doordat ze de wormen wel bij zich dragen scheiden die dieren wormeitjes uit via de ontlasting, die weer een risico vormen voor andere dieren maar zeker ook voor de mens. 

De volgende symptomen kunnen mogelijk zijn bij een erge besmetting of verzwakte dieren:

 • Uitbraken van wormen of wormen in de ontlasting
 • Vermageren en/of groeivertraging
 • Bloedarmoede
 • Doffe vacht
 • Verminderde weerstand
 • Anale irritatie (bijvoorbeeld ‘sleetje rijden’) – bij de hond
 • Braken
 • Diarree of juist verstopping
 • Hoesten, sterfte (meestal bij jonge dieren) – bij de hond

Wormen zijn schadelijk voor mijn huisdier, maar hoe zit het dan met mij?

Mensen worden meestal niet ziek, maar als het wel gebeurt kunnen de gevolgen ernstig zijn. De larven van de wormen kunnen zich namelijk verplaatsen naar bijvoorbeeld de ogen, de longen en de huid en daar schade aanrichten. Vooral kinderen lopen een verhoogd risico deze eitjes per ongeluk in te slikken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren na contact met besmette grond of intensief contact met huisdieren. Daarnaast kunnen kinderen met een aanleg voor allergie of astma na een infectie met spoelwormlarven meer last hebben van astma of allergische klachten1. Maar ook ouderen, zwangere vrouwen en zieke mensen vormen een verhoogde risico groep.

Wormen in detail

Er zijn meerdere soorten wormen waar je hond of kat last van kan hebben. De 2 soorten wormen die meest voorkomen zijn:

Rondworm

rondwormRondwormen zijn grote witte wormen met een buisvormig lichaam. Volwassen rondwormen komen voor in de dunne darm en leeft daar van de darminhoud. De belangrijkste rondworm is de spoelworm. Dit is een worm van enkele millimeters dik en ongeveer 15-35 centimeter lang.

Lintworm

Lintwormen zien eruit als lange, platte linten en kunnen enkele millimeters tot wel 2 meter lang worden. lintwormVolwassen lintwormen komen voor in de dunne darm. Ze bestaan uit een kop, een hals en een groot aantal schakels die gevuld zijn met tientallen lintwormeitjes. Wanneer deze schakels loslaten vind je ze vaak ter hoogte van de anus, in de vacht of in de vorm van “rijstkorrels” in de mand.

Tips om wormen te voorkomen

Er zijn een aantal zaken die je kan doen waarmee je het risico op een wormbesmetting kan beperken:

 • Persoonlijke hygiëne: was je handen met water en zeep na het aaien, voeden, knuffelen of ander contact met dieren, met hun slaapplek of uitwerpselen. Ook na het buitenspelen of in de tuin werken is het belangrijk hieraan te denken. Houd de nagels kort om te voorkomen dat resten achter de nagels blijven zitten.
 • Verminder het risico dat je huisdier een infectie krijgt middels het eten. Let daarom op met het geven van rauw vlees aan je hond of kat.
 • Omgeving: ruim dagelijks de uitwerpselen van je hond op en werp deze in een afvalbak. Neem hiervoor op wandelingen steeds een hondenpoepzakje mee. Verschoon de kattenbak regelmatig en gooi de uitwerpselen in een afvalbak.
 • Controle: controleer de ontlasting regelmatig op wormen. Bij twijfel raadpleeg je dierenarts.
 • Eet geen ongewassen bosvruchten, deze kunnen besmet zijn met wormeieren.
 • Kinderen: let op blootstelling aan een mogelijk onhygiënische omgeving. Dek zandbakken af om te voorkomen dat dieren in de zandbak komen.
 • Voorkom vlooien bij je huisdier: vlooien kunnen lintwormen overdragen. Indien je hond of kat last heeft van vlooien, behandel deze dan ook tegen lintwormen.
 • Vermijd contact met loslopende honden, katten en vossen.

Afgezien van bovenstaande maatregelen is het ook heel belangrijk je hond en kat regelmatig te ontwormen. Door de onafhankelijke organisatie ESCCAP wordt aanbevolen dit minimaal 4x per jaar te doen. Speciaal hiervoor heeft Petpost.nl meerdere ontwormingsmiddelen voor honden en katten in het assortiment.
Bekijk hier de ontwormingsmiddelen voor honden in de Petpost.nl webshop.
Bekijk hier de ontwormingsmiddelen voor katten in de Petpost.nl webshop. 

Dit artikel is mede tot stand gekomen in samenwerking met Bayer Pet Care 

BayerPetCare

1: Aspects of Toxocara epidemiology in The Netherlands, Overgaauw P., Sept 1997

Producten tegen wormen

Angst bij vuurwerk

Vuurwerkangst

Als de jaarwisseling nadert worden een heleboel honden (en katten) banger en banger en ontstaat er vuurwerkangst. Steeds vaker klinkt geknal van rotjes, gesis van vuurpijlen en flikkeren de lichtflitsen door de nacht. Sommige honden willen al dagen van tevoren de deur niet meer uit, en durven het nieuwe jaar maar schoorvoetend tegemoet te treden.

Er zijn allerlei oorzaken voor te noemen, maar vooral gevoeligheid voor geluid, én de totale onvoorspelbaarheid van het vuurwerk maakt dat de honden angstig worden. Ze weten niet wat het is, waar het vandaan komt, en wanneer het zal gebeuren. Ze verliezen grip op hun wereld, en krijgen het gevoel dat ze elk moment overvallen kunnen worden door iets vreselijks. Zelfs in hun eigen huis voelt het niet veilig meer. Het geluid, de flitsen, de geur, het wordt allesoverheersend voor ze.vuurwerkangst hond
De ene hond verstopt zich tot alles over is, en dan het liefst in een kleine, afgesloten en overzichtelijke ruimte. Denk aan een wc of badkamer die midden in het huis ligt en geen ramen heeft, een kledingkast, de kelder, onder een meubelstuk of in zijn eigen bench. De andere hond blijft bewegen, blijft van links naar rechts door het huis lopen met driftige nerveuze pasjes, zwaar hijgend en paniekerig. Hij rust niet tot er geen rotje meer te horen is.

Vuurwerkangst bij honden, wat kan je doen?

Kan je een puppy trainen op vuurwerkgeluiden, zodat hij niet bang wordt? Kan je een hond die al vuurwerkangst heeft van zijn angst afhelpen? Ja, in veel gevallen kan dat! Je kan een hond zelfs leren om het geluid van vuurwerk leuk te vinden!

Je gaat zorgen dat je hond een positief gevoel krijgt bij het horen van vuurwerk. Dat kan je doen door het geluid van vuurwerk op een heel laag niveau aan te bieden en direct ná het klinken van de geluiden wat leuks met de hond te gaan doen. Je kan zijn lievelingsspelletje doen en zijn favoriete hapjes aanbieden. Niks moeilijks vragen, gewoon leuke dingen doen en lekkers geven. Vuurwerkgeluid = leuks en lekkers! Yes! Zo wordt dat nare geknal toch best wel feestelijk! Zodra je hond je na het horen van het geluid vrolijk aankijkt weet je dat hij klaar is voor een iets hoger geluidsniveau. Zo werk je door tot je zo dicht mogelijk bij echt vuurwerkvolume bent. De flitsen kan je erbij oefenen door een youtube filmpje van vuurwerk aan te zetten en de lichten uit te doen. Het is wel nodig om hier op tijd mee te beginnen, het liefst een aantal maanden voor de jaarwisseling. Zo heb je de tijd om kleine stapjes te nemen, én om je hond echt goed te laten wennen, om echt de verbinding te trainen tussen de knallen en de leuke dingen die daarop volgen.

Do’s en don’ts rondom de jaarwisseling:

Do’s:

 • Train onder begeleiding van een professionele trainer, dan maak je een goeie start;
 • Houd je hond aangelijnd in de dagen rondom oud & nieuw. Als je hond schrikt kan hij vluchten. Een hond in paniek vlucht blind en kijkt niet meer om zich heen. Een ongeluk is dan zo gebeurd;
 • Zorg dat je hond een naamtag met je nummer aan zijn halsband heeft. Schiet hij toch los, dan kan een vinder je meteen bereiken;
 • Merk je voor het eerst dat je hond bang is, corrigeer zijn gedrag dan niet. Laat hem doen wat hij doet (tenzij dat hem in gevaar brengt), zo ervaart hij tenminste nog een beetje grip op zijn omgeving. Voor het komend jaar ga je in augustus starten met je training, zodat je de volgende jaarwisseling voorbereid bent. En je hond ook;
 • Zoek op tijd een vuurwerkvrij vakantiehuisje waar je de jaarwisseling doorbrengt. Zo train je niks, maar voorkom je alle toestanden, wat heerlijk ontspannen kan zijn voor zowel je hond als jezelf!

Don’ts:

 • Vuurwerktraining in een groep is niet aan te raden. Elke hond ervaart angst op een ander niveau, en honden nemen stress gemakkelijk van elkaar over. Voor je het weet zit de hele groep te trillen en te beven, en is het effect van de training geheel averechts;
 • Word niet boos op je hond als hij in paniek is. Bied hem veiligheid en steun. Ook als dat in je klerenkast op je nieuwe pumps is.
  Negeer je hond niet. Laat hem lekker tegen je aan zitten als hij dat wil. Of op je schoot klimmen. Hij zoekt veiligheid bij je, bied hem dat, laat hem zijn angsten niet alleen doormaken, doe het samen. Dit zal jullie band enorm versterken.
 • Laat je hond niet alleen, maar blijf samen thuis.
 • Dien niet zomaar rustgevende middelen aan je hond te geven. Acepromazine, Calmivet en Vetranquil werken bijvoorbeeld sederend (kalmerend). Je hond wordt er slaperig van, maar zijn zintuigen worden juist gevoeliger voor geluiden. Hij is dan versuft en verslapt, kan niet meer opstaan om een veilige plek te vinden, maar zijn angst neemt toe. Overleg met je dierenarts wat je wél kan gebruiken of kijk op de speciale “Vuurwerk angst” productpagina van Petpost naar geschikte middelen.

Extra hulp voor uw hond.

Bij sommige honden merk je dat de training wél werkt in de aanloop naar oud & nieuw, maar op de dag en nacht zelf geen effect meer heeft. De dagen voor de jaarwisseling durven ze naar buiten voor een uitje en ook op de dag zelf vinden ze de moed om tegen het einde van de middag nog een klein rondje te maken. Maar als de avond begint en de knallen toenemen merk je dat de paniek alsnog toeslaat. Bij deze honden zit de angst zo diep, dat je het met alleen trainen niet redt. Dan zijn er een aantal hulpmiddelen die de spanning kunnen verminderen. Denk aan supplementen, voeding, feromonen, of echte medicatie die je via de dierenarts laat voorschrijven.

Let op, de combi tussen trainen en hulpmiddelen geeft het beste resultaat voor vuurwerkangst bij honden. Als je alleen een middel toedient verander je de emotie rondom het vuurwerk niet. De scherpe kantjes kunnen er op het moment zelf wel vanaf gaan, maar je hond zal tegen het einde van elk jaar weer diezelfde stress ervaren.

Begin op tijd met supplementen of medicatie

Als je hond erg angstig is door vuurwerk, is het aan te raden de gekozen middel van te voren uit te proberen zodat je met Oud en Nieuw niet voor verrassingen staat. Daarnaast is het sowieso aan te raden om op tijd met supplementen of medicatie te beginnen zodat het effect optimaal is. Zie hieronder een schema dat je kan gebruiken als richtlijn.

Vier weken voor Oud & Nieuw: rustgevende medicijnen en voedingssupplementen.

Telizen

Telizen

Als je hond angstig is, maar verder nog wel normaal functioneert, dan kan je overwegen om Telizen te geven. Hier zit L-theanine in, een stof die in groene thee zit en dat werkt rustgevend bij honden.
Bekijk en bestel Telizen in de Petpost shop.

 Zylkene

ZylkeneZylkene capsules bevatten het melkeiwit alfa-casozepine dat rustgevend werkt. De eerste week van december wordt gestart met het geven van de capsules (1 maal daags). De capsules mogen geopend worden zodat het poeder over de voer gestrooid kan.
Bekijk en bestel Zylkene in de Petpost shop.

Daarnaast zijn er nog anderen voedingssupplementen in poeder vorm welke ondersteunend tegen vuurwerk angst ingezet kunnen worden.

No Stress mix hond kat

No stress mix hond kat

100% natuurlijk aanvullend diervoer in poedervorm met magnesium en L-tryptofaan voor het verminderen van stress gedurende een langere periode. Daarnaast heeft het product een positief effect op de gemoedstoestand van honden en katten.

Bekijk en bestel No stress mix hond kat in de Petpost shop.

 Clomicalm

Clomicalm is een antidepressivum en werkt angst verlagend. Het helpt een chemische balans in de hersenen van de hond te herstellen, waardoor onrust en het lijden veroorzaakt door angst worden verminderd, daardoor wordt de hond ontvankelijker voor het aanleren van goed gedrag. Clomicalm kan worden voorgeschreven door je dierenarts.

Twee weken voor Oud & Nieuw

Adaptil

Adaptil VerdamperEen Adaptil verdamper verspreidt rustgevende geurstoffen. Deze geurstoffen heten feromonen, dit zijn kalmerende en herkenbare geuren voor je hond waardoor hij zich meer op zijn gemak gaat voelen en minder angstig is. Je doet de verdamper in het stopcontact in de kamer waarin uw hond zich bevindt. De verdamper wordt afgeraden aan honden die bekend zijn met luchtwegproblemen, omdat het de luchtwegen kan prikkelen. Naast de verstuiver zijn er ook halsbanden van Adaptil. Die kan je je hond ook een week of twee van tevoren al omdoen. Voor de avond zelf zijn er Adaptil tabletten die extra steun kunnen bieden. Adaptil kan je heel goed inzetten bij honden die al wat angstig zijn, maar zeker ook bij honden die hun eerste oud & nieuw gaan beleven. Het kan ze steun bieden bij het verwerken van alle nieuwigheden, en ervoor zorgen dat ze zich veilig voelen.
Bekijk en bestel Adaptil in de Petpost shop.

Thundershirt

Het thundershirt is een hulpmiddel om angst bij honden te stoppen. Het kan gebruikt worden bij allerlei soorten van angst en stress. De werking van het shirt lijkt op de werking van inbakeren. Door de zachte en constante druk op zijn lichaam voelt je hond zich veiliger en is de angst minder. Ik gebruik het shirt ook voor mijn eigen hond. Het effect dat ik zie is dat ze nog wel bang is (ze is extreem bang met oud & nieuw), maar dat ze niet meer vlucht. Ze blijft gewoon bij ons in de woonkamer, waardoor ik haar beter kan bijstaan. Een heel fijn hulpje!
Bekijk en bestel uw thundershirt in de Petpost shop.

Vaak ervaren honden het shirt meteen als prettig, maar sommige honden moeten even wennen aan het dragen van het Thundershirt, begin een week of twee van tevoren met af en toe omdoen van het shirt.

Op oudejaarsavond

Excellent No Stress Paste

Excellent No Stress Paste Dog & Cat is een snelwerkzame smakelijke kalmering voor honden en katten volledig op natuurlijke basis. Deze pasta is speciaal ontwikkeld voor stress stituaties zoals vuurwerk. Na toediening blijft No Stress Paste ca 2 a 3 uur werkzaam.
Bekijk en bestel Excellent No Stress Paste in de Petpost shop.

 

Alprazolam

Alprazolam = Xanax Alprazolam geeft een sedatie en vermindert angstgevoelens. Ook maakt het uw hond minder gevoelig voor geluiden. En dat is precies wat we willen bij angst voor harde knallen. Vaak kan uw hond nog wel gewoon lopen. Alprazolam is eigenlijk een humaan medicijn, ofwel bedoeld voor mensen. Het is echter gebleken dat het ook werkt bij honden met vuurwerkangst, maar het is daar niet voor geregistreerd. Alprazolam werkt niet goed bij honden die opgewonden raken door vuurwerk, het werkt wel goed bij vuurwerkangst. Alprazolam mag niet gegeven worden aan honden met glaucoom (verhoogde oogdruk) nier- of leverproblemen, drachtige of zogende honden. Alprazolam moet gegeven worden voordat uw hond gestrest raakt. Anders slaat de medicatie niet aan, waardoor uw hond pas suf wordt als de knallen voorbij zijn. Advies is om de eerste dosering om 14.00 uur te geven. Als uw hond al heel suf van deze dosering is, dan hoeft u het niet te herhalen. Bij onvoldoende reactie kunt u om 22.00 uur dezelfde dosering herhalen. Het is van belang dat u alleen op voorschrift van een dierenarts deze medicatie geeft en niet zelf de dosering verandert. De dag voor oud en nieuw geven we eventueel de halve dosering om 8.00 en 22.00 uur. Alprazolam kan worden voorgeschreven door je dierenarts.

Let op!

Geef GEEN middelen met Acepromazine = Calmivet® en Vetranquil® Dit medicijn werd vroeger vaak gebruikt bij vuurwerkangst. Het wordt ook nog regelmatig in dierenwinkels verkocht. Het is een sedatie middel, dus uw hond wordt er slaperig van, waardoor hij rustiger lijkt. Uit recent onderzoek blijkt dat de hond juist gevoeliger wordt voor geluiden bij Acepromazine gebruik, maar doordat ze slapper zijn kunnen ze niet meer weglopen. De angst voor harde geluiden zal dus alleen maar toenemen. Om deze redenen raden wij het gebruik van acepromazine af.

Als je hond erg angstig is door vuurwerk, is het aan te raden de gekozen middel van te voren uit te proberen zodat je met Oud en Nieuw niet voor verrassingen staat!

Advies: Jacobien Nieuwenhuijzen – Kynologisch gedragstherapeut, hondentrainer en lid Petpost Expert Panel

Contactinformatie:

Als je na het lezen van dit stuk meer informatie wil, of behoefte hebt aan training en begeleiding, neem dan gerust contact met mij op. Ik ben Kynologisch gedragstherapeut en hondentrainer, en eigenaar van PupClub in Zwanenburg en maak deel uit van het Petpost Expert Panel.

Jacobien Nieuwenhuijzen

[email protected]

mobiel 06-46711626

www.pupclub.nl

https://www.facebook.com/martingausspaarnwoude.nl