Privacy beleid

Privacy beleid – Petpost Nederland BV

Het Petpost Nederland BV privacy beleid is opgezet ter bescherming van de privacy van de gebruikers van de website en maakt onderdeel uit van de Algemene Voorwaarden. Het beleid is van toepassing op alle Petpost Nederland BV producten en diensten tenzij hier nadrukkelijk schriftelijk van wordt afgeweken. Petpost Nederland respecteert de privacy van alle gebruikers van de website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die de gebruiker ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Voor Petpost Nederland BV is de bescherming van uw persoonsgebonden gegevens van groot belang. Wij verwerken daarom uitsluitend gegevens die wij nodig hebben voor (het verbeteren van) onze dienstverlening en gaan zorgvuldig om met de informatie die wij over u en uw gebruik van onze diensten hebben verzameld. Wij stellen uw gegevens nooit voor commerciële doelstellingen ter beschikking aan derden. Hieronder informeren wij u hoe er met uw persoonsgebonden gegevens wordt omgegaan.

In zover als wij in het kader van de bestelprocedures, die noodzakelijk zijn voor het kopen van onze producten of diensten, persoonlijke gegevens van de gebruiker opvragen, beheren, verwerken of gebruiken, gebeurt dit alleen in het kader van de Nederlandse wetgeving inzake gegevensbescherming.

Gebruikers kunnen onze website bezoeken en zichzelf van de inhoud op de hoogte stellen, zonder persoonlijke informatie te moeten verstrekken. Tijdens uw bezoek aan onze site blijft u dan in beginsel anoniem. Alle verbindingsinformatie die uw internetbrowser geeft bij elke site view – zoals bijvoorbeeld de datum, verblijfsduur of naam van uw internetprovider – wordt bij ons zonder persoonsverbinding gebruikt. Tenzij u zich met uw gebruikersnaam en wachtwoord heeft aangemeld.

Persoonlijke informatie verstrekt u vrijwillig. Bijvoorbeeld als u een bestelling plaatst, u voor een nieuwsbrief inschrijft of van een vergelijkbare functie gebruikmaakt. Deze persoonlijke gegevens kunnen zijn:

  • voor- en achternaam
  • adres
  • e-mailadres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum
  • naam van uw bank, respectievelijk creditcardgegevens
  • bestelgeschiedenis

Petpost gebruikt deze gegevens om uw bestelling volgens overeenkomst uit te voeren, respectievelijk u de gewenste dienst aan te kunnen bieden; om klachten en terugvorderingen te verwerken; voor algemene communicatie; en voor de klantenservice, bijvoorbeeld bij het beantwoorden van vragen of het contracteren van klanten die hun winkelwagen hebben laten staan om te kijken of er een probleem was.

Als wij een derde dienstverlener inzetten/een opdracht geven (bijvoorbeeld een betalingsdienstverlener) krijgt deze van ons alleen de noodzakelijke gegevens. Daarbij zijn ze op hun beurt ook verplicht uw persoonlijke gegevens te beschermen. Uw telefoonnummer wordt alleen gebruikt om u terug te bellen. Uw e-mailadres hebben wij nodig om de bestelling te bevestigen en om met u te kunnen communiceren (bijv. voor het sturen van een bevestiging van bestelling of een aangevraagde nieuwsbrief).

Als u voor het eerst een bestelling plaatst of voor het eerst gebruikmaakt van functies waarvoor u zich moet registreren, worden uw gegevens opgeslagen om een bestelaccount aan te maken. Daarmee kunt u in de toekomst sneller en gemakkelijker bestellingen plaatsen en beheren.

Als u reageert op een actie of prijsvraag, vragen wij uw naam, adres en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken we om de actie uit te voeren, de prijswinnaar(s) bekend te maken, en de respons op onze marketingacties te meten.

Als wij uw gegevens gebruiken voor iets waar volgens wettelijke bepalingen uw toestemming voor nodig is, zullen wij om uw uitdrukkelijke toestemming vragen. Gegeven toestemming kunt u vanzelfsprekend te allen tijde intrekken en/of u kunt tegen andere gebruikmaking protesteren.

Wettelijk is bepaald dat wij de gegevens ter verbetering van onze diensten, marktonderzoek, reclamedoeleinden en voor gebruikersprofielen – onder een pseudoniem – kunnen benutten. Maar alleen wanneer u niet gebruik heeft gemaakt van uw wettelijke recht om tegen dit gebruik van uw gegevens protest aan te tekenen

Voor een deel van onze diensten moeten wij zogenaamde cookies inzetten. Cookies zijn kleine databestanden die lokaal in het tijdelijke geheugen van de internetbrowser van de websitebezoeker opgeslagen worden. De cookies maken het mogelijk de internetbrowser te herkennen. In cookies kan informatie over uw bezoek aan onze site worden opgeslagen. Cookies worden bijvoorbeeld gebruikt om bij te kunnen houden welke voorkeuren de bezoeker heeft ingesteld voor een bepaalde dienst of product. De meeste browsers zijn standaard zo ingesteld dat ze cookies accepteren. Toch kunt u uw browser zo configureren dat hij cookies weigert of vooraf om bevestiging vraagt. Als u cookies weigert, kan het echter tot gevolg hebben dat niet al onze functies storingsvrij werken.

Webwinkelsoftware en webhosting

Onze webwinkel is ontwikkeld met software van WooCommerce, wij hebben voor onze webhosting gekozen voor Hostnet. Persoonsgegevens die u ten behoeve van onze dienstverlening aan ons beschikbaar stelt, worden met deze partij gedeeld. Hostnet heeft toegang tot uw gegevens om ons (technische) ondersteuning te bieden, zij zullen uw gegevens nooit gebruiken voor een ander doel. Hostnet is op basis van de overeenkomst die wij met hen hebben gesloten verplicht om passende beveiligingsmaatregelen te nemen. Deze beveiligingsmaatregelen bestaan uit de toepassing van SSL-encryptie en een sterk wachtwoordbeleid. Er worden regelmatig back-ups gemaakt om verlies van data te voorkomen.

E-mail en mailinglijsten

Wij versturen onze e-mail nieuwsbrieven met MailChimp. MailChimp zal uw naam en e-mailadres nooit voor eigen doeleinden gebruiken. Onderaan elke e-mail die geautomatiseerd via onze website is verzonden ziet u de ‘unsubscribe’ link. U ontvangt onze nieuwsbrief dan niet meer. Uw persoonsgegevens worden door MailChimp beveiligd opgeslagen. MailChimp maakt gebruik van cookies en andere internettechnologieën die inzichtelijk maken of e-mails worden geopend en gelezen. MailChimp behoudt zich het recht voor om uw gegevens te gebruiken voor het verder verbeteren van de dienstverlening en in het kader daarvan informatie met derden te delen.

Wij maken voor ons reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van Hostnet. Deze partij heeft passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. Hostnet heeft geen toegang tot ons postvak en wij behandelen al ons e-mailverkeer vertrouwelijk.

Payment processors

Voor het afhandelen van een (deel van) de betalingen in onze webwinkel maken wij gebruik van het platform van Mollie. Mollie verwerkt uw naam, adres en woonplaatsgegevens en uw betaalgegevens zoals uw bankrekening- of creditcardnummer. Mollie heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. Mollie behoudt zich het recht voor uw gegevens te gebruiken om de dienstverlening verder te verbeteren en in het kader daarvan (geanonimiseerde) gegevens met derden te delen. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van Mollie’s dienstverlening waarvoor zij derden inschakelen. Mollie bewaart uw gegevens niet langer dan op grond van de wettelijke termijnen is toegestaan.

Verzenden en logistiek

Als u een bestelling bij ons plaatst is het onze taak om uw pakket bij u te laten bezorgen. Wij maken gebruik van de diensten van PostNL en Vet Animal Care voor het uitvoeren van de leveringen. Het is daarvoor noodzakelijk dat wij uw naam, adres en woonplaatsgegevens met PostNL en/of Vet Animal Care delen. PostNL en Vet Animal Care gebruiken deze gegevens alleen ten behoeve van het uitvoeren van de overeenkomst. In het geval dat PostNL of Vet Animal Care onderaannemers inschakelt, stelen PostNL en Vet Animal Cate uw gegevens ook aan deze partijen ter beschikking.

Beoordelingen

Wij verzamelen reviews via het platform van WebwinkelKeur. Als u een review achterlaat via WebwinkelKeur dan bent u verplicht om een naam en e-mailadres op te geven. WebwinkelKeur deelt deze gegevens met ons, zodat wij de review aan uw bestelling kunnen koppelen. WebwinkelKeur publiceert uw naam eveneens op de eigen website. In sommige gevallen kan WebwinkelKeur contact met u opnemen om een toelichting op uw review te geven. In het geval dat wij u uitnodigen om een review achter te laten delen wij uw naam en e-mailadres met WebwinkelKeur. Zij gebruiken deze gegevens enkel met het doel u uit te nodigen om een review achter te laten. WebwinkelKeur heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om uw persoonsgegevens te beschermen. WebwinkelKeur behoudt zich het recht voor om ten behoeve van het leveren van de dienstverlening derden in te schakelen, hiervoor hebben wij aan WebwinkelKeur toestemming gegeven. Alle hierboven genoemde waarborgen met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens zijn eveneens van toepassing op de onderdelen van de dienstverlening waarvoor WebwinkelKeur derden inschakelt.

Google Analystics

Via onze website worden cookies geplaatst van het Amerikaanse bedrijf Google, als deel van de “Analytics”-dienst. Wij gebruiken deze dienst om bij te houden en rapportages te krijgen over hoe bezoekers de website gebruiken. Deze verwerker is mogelijk verplicht op grond van geldende wet- en regelgeving inzage te geven in deze gegevens. Wij verzamelen informatie over uw surfgedrag en delen deze gegevens met Google. Google kan deze informatie in samenhang met andere datasets interpreteren en op die manier uw bewegingen op het internet volgen. Google gebruikt deze informatie voor het aanbieden van onder andere gerichte advertenties (Adwords) en overige Googlediensten en producten.

Onze internetaanwezigheid maakt gebruik van plug-ins van Facebook en Twitter, bijv. de Facebook ‘Vind ik leuk’-knop en de Twitter ‘Volg’-knop. Bij die knop, respectievelijk het erop klikken, wordt een directe verbinding tussen uw computer en de server van de aanbieder van de plug-in (dus bijvoorbeeld Facebook, Twitter) tot stand gebracht. Daarbij kunnen door Facebook en Twitter persoonsgebonden en niet-persoonsgebonden gegevens van u verzameld worden. Wij raden u aan informatie in te winnen over het soort gegevens waar het om gaat, het doel en de omvang van de gegevenswinning, en de verdere verwerking en gebruik van de gegevens door Facebook en Twitter. Alsmede over uw relevante rechten en de instellingsmogelijkheden om uw privésfeer te beschermen. Lees hiervoor het privacy beleid op bijvoorbeeld http://www.facebook.com/privacy/explanation.php en http://twitter.com/privacy.

U heeft het recht te allen tijde informatie over de over u opgeslagen persoonlijke gegevens in te zien en deze te corrigeren, aan te vullen of te wissen. U kunt een verzoek met die strekking doen aan onze contactpersoon voor privacyzaken. U ontvangt dan binnen 30 dagen een reactie op uw verzoek. Als uw verzoek wordt ingewilligd sturen wij u op het bij ons bekende e-mailadres een kopie van alle gegevens met een overzicht van de verwerkers die deze gegevens onder zich hebben, onder vermelding van de categorie waaronder wij deze gegevens hebben opgeslagen.

In beginsel sturen wij om misbruik te voorkomen afschriften en kopieën van uw gegevens enkel naar uw bij ons reeds bekende e-mailadres. In het geval dat u de gegevens op een ander e-mailadres of bijvoorbeeld per post wenst te ontvangen, zullen wij u vragen zich te legitimeren. Wij houden een administratie bij van afgehandelde verzoeken, in het geval van een vergeetverzoek administreren wij geanonimiseerde gegevens. Alle afschriften en kopieën van gegevens ontvangt u in de machineleesbare gegevensindeling die wij binnen onze systemen hanteren. U heeft te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als u vermoedt dat wij uw persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruiken.

In het geval er een wijziging van onze Privacy Policy nodig mocht zijn, dan vindt u op deze pagina altijd de meest recente informatie.

Contactgegevens

Petpost Nederland BV
Mollerusweg 84 C
2031BZ Haarlem – Nederland

Telefoon: 085 – 0160333
Email: [email protected]

Haarlem, mei 2018.